Tøm ud i dit hjem, og skab mental plads

Rengøringsudstyr

Mange kan nok nikke genkendende til, at det kan være en stor belastning for psyken, hvis hjemmet flyder, og man næsten ikke har plads til at tænke for rod. Derfor kan det at rydde lidt ud faktisk være med til, at man tænker mere klart og måske også opnår ny energi.

Det er langt fra en hemmelighed, at rod og skidt kan gøre rigtig mange negative ting ved os mennesker. Nogle lader sig påvirke mere af det end andre, men sikkert er det, at det oftest giver overskud, hvis man får ryddet op, gjort rent og sat tingene lidt i system. Det er noget, man kan gøre på sin egen måde, så det passer til temperament og livsstil.

For hvis det pludselig flyder så meget, at man ikke kan koncentrere sig om at læse sine daglige nyheder på Fodboldnyheder.dk, eller at man ikke gider at gøre noget ud af aftensmaden, fordi det virker uoverskueligt, så er det måske nu, man skal gøre noget ved problemet. Det findes der flere metoder til.

Grundig oprydning

I sig selv lyder det måske ikke som det helt store projekt at rydde godt op og sætte tingene på plads. Oprydning kan dog sagtens være langt mere end det, og sommetider også noget, man virkelig skal sætte tid og energi af til at få gjort. For hvis oprydning altid bare bliver noget med at fjerne det værste, så bliver det måske aldrig helt, som man gerne vil have det.

I stedet kan det være en god idé at finde en weekend, hvor man prioriterer at få ryddet op i sine ting. Selvom det kan være svært at smide ting ud, er der altså bare ofte noget, man alligevel aldrig får brugt, og som står og samler støv i et hjørne. Hvorfor så ikke få fjernet det, og enten sat det i kasser eller givet det til nogle, som virkelig kan nyde godt af det.

Det er sådanne ting, som for mange skaber overskud. Det giver mental ro, at der pludselig er plads omkring en, og at man ikke ser på de samme gamle nipsting, som man alligevel efterhånden var blevet en smule træt af.

Nytænkning af hjemmet

Er man kørt lidt fast i de gamle ting, og har man endelig fået taget sig sammen til at få ryddet ud i dem, så er det måske også tid til at få tænkt lidt nyt i det, man kalder sit hjem. For selvom nogle går mere op i indretning end andre, så skal det være behageligt at komme hjem til sig selv, og det er i udgangspunktet kun noget, man selv kan gøre noget ved.

Har du været træt af, at du ikke har ordentlig siddeplads, når du får gæster, så er det nu, du skal tænke i, hvordan du kan lave om på det. Måske skal der bare lige skrues på et par knapper og rykkes lidt rundt på tingene, og så har du pludselig et område, hvor det er rart at samles.

About