En biopejs behøver ikke koste en bondegård

biopejs billig

Når du kigger på diverse hjemmesider der sælger biopejse, kan det godt være en lidt frustrerende oplevelse. Ikke selve pejsene, der findes utroligt flotte biopejse, både til indendørs og udendørs. Runde, kvadratiske og aflange, fra 20 cm til flere meters størrelse.  Der findes bordmodeller, indbygningspejse, fritstående og nedhængte pejse og pejse til vægmontering.

De er meget forskellige i stil og udseende. Fælles for dem er, at de alle er relativ dyre. Den dyreste der sælges i Danmark koster omtrent det samme som en lille bil.

Men fortvivl ikke, hvor der er udfordringer, er der også muligheder. Med lidt omhu kan du sagtens finde en flot biopejs til en slank pengepung.

Selvbyg eller tilbud

Vil du ikke bruge adskillige tusinde kroner på en luksusgenstand som en biopejs, prøv at gå efter selvbyg eller tilbud. En biopejs er i bunden meget simpel. Teknisk set er den ikke andet end et kar til alkohol. Et kar som holder 0,5 liter bioetanol giver en brændetid på ca. 2 timer. Er du god til metalsløjd, kan du sagtens bygge det selv. Tjek måske dimensionerne fra nogle biopejs brandkar du finder på nettet. Et hvilket som helst kar vil fungere, men kun de rigtige dimensioner og forhold vil producere smukke gule og dansende flammer.

Ofte kan det heller ikke betale sig at lave et brandkar selv fra bunden af.  Du kan købe færdig brandkar til små penge. De fleste virksomheder der sælger komplette biopejse, sælger også brandkar alene. De findes typisk gemt lidt længere ud af syne på en hemmeside.

Når du har et brandkar, kan du selv bygge videre på det. Til udendørs brug er det tilstrækkelig med et brandkar alene. Evt. kan du omgive det med sten. Til indendørs pejs er glas velegnet. Men vær opmærksom på at bruge glas der er egnet til pejse.

En anden mulighed for at finde en billig biopejs er at gå efter tilbud. Danmark er en nation af tilbudsjægere, du er i godt selskab.

En biopejs er også billig i drift

Sammenlignet med en traditionel pejs eller brændeovn er en biopejs meget billig i drift. Bioetanol kan fås billigst som storkøb. Måske kan du slå dig sammen med nogle venner og køb en hel palle, så får du det meget billigere end flaskevis. Udover udgifterne til bioetanol, er der absolut ingen andre omkostninger med en biopejs. Skorstensfejere hader biopejse. De kræver nemlig ingen skorstene. Ikke engang aftræk. Når du har købt en biopejs, er der ikke mere at gøre end pakke den ud og fylde op med bioetanol. Tænd op og nyd.

En biopejs kræver stort set ingen vedligeholdelse. Hvor du jævnligt skal fjerne asken fra dit brændeovn, er der slet intet at fjerne med en biopejs. Den eneste vedligeholdelse en biopejs kræver, er som et møbel. Ligesom alt andet samler også en biopejs på støv. Derfor skal den nok afstøves fra tid til anden. Muligvis også renses lidt og poleres.

Mere er der ikke at

biopejs billig

biopejs billig

.

About